Hemstäd - Massor om hemstäd
Hemstädning

Hemstädning

Hemstädning är ett samlingsbegrepp för återkommande hushållsnära hemtjänster som faller under skattereduktion i och med införandet av RUT-avdrag. RUT-avdraget möjliggör att en person kan dra av 50 000 kr per år för t.ex. städning i hemmet och endast betala hälften av kostnaden för hemstädningen.

Hemstädningen kan du som kund abonnera på och bestämma när och hur länge ett företag som erbjuder städtjänster ska städa hemma hos dig. De vanligaste är att ha veckovis städning men ibland vill man att vissa enskilda utrymmen bara behöver städas varannan vecka eller en gång i månaden.

Det står dig fritt som kund att planera din hemstädning som du vill.

Vad ingår i hemstädningen?

Vad ingår i hemstädningen?

Det är du som kund som bestämmer vad som ska ingå i hemstädningen. Det kan vara vanlig städning, av alla rum men även tvättning, strykning och barnpassning samt lämning och hämtning från skola eller dagis. Även att lämna in och hämta kläder från kemtvätten kan ingå i hemstäd.

I den vanliga hemstädningen brukar bestå av dammsugning av golv och mattor samt våttorkning av golv med golvmopp. Dammtorkning av alla fria ytor och våttorkning där det behövs.

Någon gång per år kan det också vara på sin plats att använda en riktig mattvätt som gör rent mattorna där de ligger på golvet.

Städning av privata hem

Städning av privata hem

Det finns många hushåll som börjar anlita någon som hjälper till med hemstädningen. Detta eftersom städningen skapar ofta dispyter i hemmet och genom att leja ut hemstädning till en professionell städfirma är ett mycekt bra sätt att frigör tid.

Hemstädning klassas som hushållsnära tjänster och därför är kostnaden för städning i ens hem avdragsgill enligt RUT-avdrag. Detta innebär att hemstädningen efter avdragseffekter ger 50% lägre kostnad.

Beställa hemstädning

Beställa hemstädning

Det är upp till dig som kund att bestämma vad som ska ingå i din hemstädning. Vissa vill alltid ha rejält städat, nästan motsvarande en storstädning.

Andra kunder vill endast att hemstädningen ska hålla undan den värsta smutsen men vill gärna att tvätten ska strykas. De flesta hemstädningsbolag låter även dig som kund bestämma exakt vilka dagar och tider du får städat.


Allt du måste veta om hemstäd

Här finns fler bra sidor om hemstäd och vad som du bör känna till om hemstädning men också en del roliga saker beträffande städning i hemmet.


Meny - Hemstäd
Till förstasidan på www.hemstäd.seHögst upp på sidan om hemstädningLängst ned på sidan om hemstäd
Extra allt!KostnadAnlitaNyheter